De Hennessy exclusive collection

By  |  0 Comments

Met de lancering van de ‘Hennessy XO Exclusive Collection VII’ is Hennessy weer een iconische fles rijker. Het gracieuze ontwerp is ontstaan door de samenwerking van het Franse cognacmerk met de Britse top designer Tom Dixon.

Tom Dixon is een designer met meerdere awards op zijn naam, zo is hij laatst uitgeroepen tot ‘’Designer of the Year’’ door het London Design Museum. Het project voor het restylen van de traditionele Hennessy XO fles zag hij als een ware uitdaging om de cognac een nieuw imago te geven. ‘’De Hennessy XO karaf is een tijdloos object dat ik in zijn orginele staat wil bewaren met een moderne twist,’’ aldus Dixon.

Mozaiek-achtige patronen gemaakt van koper op de karaf creëren een eindeloze reflectie van licht, wat doet denken aan de luxe van diamanten en kostbare edelstenen, maar dan van gepast metaal.

Het resultaat is een jonge en eigentijdse look voor de iconische fles. Het is een verandering van een bekend object in een meeslepend nieuw licht, met een subtiele verwijzing naar de 100eaux-de-vie, die gebruikt worden om de Hennessy XO blend te maken. De prijs van de Hennessy XO Exclusive Collection ligt rond de €250,-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: