Nike We Own The Night

By  |  0 Comments

De Nike Night Run (we own the night), een groots hardloop event for girls only waar zich dit jaar maar liefst 5000 deelnemers voor hadden aangemeld. Afgelopen zaterdag vond de ‘’wedstrijd’’ plaats en ik had de eer om samen met allerlei meiden die al maanden bezig waren geweest met al hun trainingen en voorbereidingen voor dit grote moment, mee te rennen. Over de hele wereld begint de run een fenomeen te worden dat zich jaarlijks afspeelt en dit jaar was dat voor de 2e keer in Amsterdam.

In het Olympisch stadion daar konden zaterdag alle deelneemsters tussen 1 tot 7 ‘s- middags hun ren pakketje ophalen met de door Nike verzorgde ren outfit. In het stadion met allemaal leuke eettentjes en stands met activiteiten en met goodies van Nike kon je een hele boel doen! Genieten van lekkere hapjes, met je vriendinnen bij Vogue op de foto en als je liet zien hoeveel Km je zelf al afgelegd had met de Nike+ app kreeg je leuke fel gekleurde nieuwe veters voor je hardloop Nikes. Wat ontzettend leuk was, was het teamgevoel dat bij iedereen omhoog kwam. Waar aan het begin bijna niemand elkaar kende was een paar uur later bijna iedereen ‘’verbonden’’. Alleen daarom moet je al een keer hebben meegedaan. In de loop van de avond liep het stadion helemaal vol met ontzettend sportieve en gemotiveerde vrouwen van jong tot oud gevolgd door hun families om ze aan te moedigen.

Nadat zangeres Eva Simons en presentator Arie Boomsma een optreden hadden verzorgd en een grote groep dansers een massale warming-up in gang had gezet, gaf Eva het startsignaal. Op een gigantisch scherm werd de laatste minuut afgeteld.  In 4 enorme groepen meiden die binnen een aantal minuten na elkaar startten werd aan de 10 km begonnen. De run ging vanuit het stadion via de PC Hoofdstraat en Museumplein langs de Albert Cuijpstraat de binnenstad in tot aan de Magere Brug. Eenmaal daar aangekomen liep het parcour via het Vondelpark terug. Toch wel een lange afstand als het mij vraagt, na 4 km was iedereen wel uitgekletst en moest iedereen zich toch echt op het hardlopen focussen.

Tijdens de run kwam je onderweg allemaal te gekke dingen tegen, naast alle mensen die ons langs de kant met regenbooglichtjes en gejuich stonden aan te moedigen werd je onderweg verrast door grote lichtobjecten en verschillende soorten live muziek. Na ongeveer ander half uur aan een stuk door gerend te hebben kwamen ik zelf en een groot deel van de deelneemsters weer aan in het volle Olympisch stadion, waar we werden opgewacht met gevulde goodiebags en voor iedere deelneemster een bijzondere en vooral unieke medaille. Het Nederlandse sieradenmerk The Boyscouts heeft speciaal voor de Nike Run een prachtige ketting ontworpen met daaraan een gouden, zilveren en bronzen hanger. Designer Zelda Beauchampet baseerde de ketting op de te behalen trofeeën van de Nike+ app. Nadat iedereen zijn medaille in ontvangst genomen had werd de run gevierd met hapjes en champagne. What a wonderful time we had! Thanks Nike, het was zeker meer dan wat ik van een hardloop wedstrijd verwacht had, een top ervaring waar ik volgend jaar zeker weer bij ben.

Cleopatra Boumans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: