OneSecPlease

30 JAAR G-SHOCK: G-SESSIONS, THE SPIRIT OF TOUGHNESS

 


Ter ere van hun 30 jarig bestaan heeft G-Shock dinsdag 11 juni 2013 een pop-up store geopend in de Kalverstraat. Deze winkel zal open blijven tot 23 juni. In deze winkel worden uiteraard G-Shocks verkocht maar hier zijn ook limited editions te zien, de vele collabs van het afgelopen jaar, een tijdlijn en er zijn een aantal simulatoren aanwezig die schokbestendigheid van de horloges demonstreren.

G-Sessions

Tevens is de opening van de store het startschot voor G-Sessions. G-SHOCK viert 30 jaar innovatie met G-SESSIONS, een zoektocht in Europa naar creatieve geesten die vanuit hun vakgebied, of dat nu muziek, art, sports of fashion is, samenkomen om THE SPIRIT OF ABSOLUTE TOUGHNESS OF G-SHOCK te verbeelden.

Op Europees niveau vindt er een strijd plaats tussen verschillende landen waarbij elk land wordt vertegenwoordigd door een creatieve ambassadeur. Deze zal samen met zijn progressieve team aan de slag gaan om hun stad op de kaart te zetten door middel van hun creatie. Voor allen geldt dat de inzending bestaat uit een horloge, een verpakking en een aanvullend creatief concept. Dat concept kan alle richtingen uitgaan zolang het past binnen de gedachtegoed van de totale inzending.

De teams krijgen 30 dagen om van niets tot een totaalconcept te komen dat wordt ingezonden voor de Europese finale in Berlijn die op 27 november plaatsvindt. Van elk team wordt het ontworpen horloge in een gelimiteerde oplage van 10 stuks ontwikkeld. Het winnende team zal naast het winnen van een geldprijs ook het horloge met verpakking in een gelimiteerde Europese oplage terugzien in de winkels. De gehele G-Sessions zijn via Facebook en Twitter te volgen. Ook het stemmen tijdens de Europese finale in Berlijn gebeurt via Facebook, met behulp van een livestream waarmee tot op de laatste minuut kan worden gestemd op de favoriete inzending.

Vanwege de G-Sessions duiken tijdelijke G-SHOCK-winkels op in elke deelnemende stad. In Milaan en Barcelona zijn deze reeds geopend en in Milaan is het startschot voor de dertig creatiedagen al ingegaan. In Amsterdam is het startschot gegeven op dinsdag 11 juni als de deuren van de pop up store in de Kalverstraat voor twee weken openen. Op deze middag is Nederlandse ambassadeur, Tomas Overtoom van Ontfront, bekend gemaakt. In de profielen vind je meer informatie over het creatieve team dat hij heeft samengesteld.

Openingstijden store:

MA: 12:00 – 18:00
DI – VRIJ: 10:00 – 18:00
DO: 10:00 – 21:00
ZO: 12:00 – 17:00

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

OneSecPlease © 2013 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress