Bastian Visch wint Lichting 2014 SUPPORTED BY V&D

By  |  0 Comments

Op vrijdagavond 11 juli heeft Bastian Visch Lichting 2014 supported by V&D gewonnen. In een spectaculaire catwalk show presenteerden 14 fashion graduates hun afstudeercollecties aan nationale en internationale mode professionals. Zij kozen Visch, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, tot hét aanstormend modetalent van Nederland. Bastian Visch ontving de V&D Talent Award, krijgt de kans een capsule collectie ontwerpen, ontwikkelen en produceren en ontvangt hierbij professioneel advies en begeleiding. In het voorjaar van 2015 wordt de collectie verkocht in een geselecteerd aantal winkels van V&D. De award werd uitgereikt door Adriana Hoppenbrouwer- Pereira (Marketing Director V&D) en Jacco van der Steen (Buying Director V&D).

Bastian Visch
Bastian Visch presenteerde een mannencollectie die verschillende culturen en subculturen oversteeg. Zijn startpunt was een grensoverschrijdende esthetiek te presenteren die geleid wordt door universele schoonheidsidealen. De prints die de volumineuze silhouetten sierden, zijn gebaseerd op de lichtinval op het kledingstuk zelf. Dit trompe l’oeil effect werd bereikt met fotografische prints op diverse materialen. Zichtbaar geëmotioneerd nam Visch de prijs in ontvangst: “Het winnen van lichting is de key to my future”

Lichting 2014 supported by V&D
De winnaar werd gekozen door een gevarieerde groep van modeprofessionals en een vooraanstaand internationaal panel. Dit jaar werd het panel gevormd door Jo Simpson (stylist en docent aan Central Saint Martins), Lotte Mostert (ontwerper en genomineerde Lichting 2011), Marlo Saalmink (strategisch modeconsultant en visueel journalist) en Mathew Stevenson- Wright (fashion editor bij Wallpaper). Het panel was onder de indruk van het niveau van de veertien talenten en roemde de technische innovatie en de spannende silhouetten van de winnende collectie.

Lichting is dé mode-industrie prijs die sinds 2007 elk jaar uitgereikt wordt aan de meest veelbelovende fashion graduate van Nederland. Het concept is simpel: de grootste talenten van de zeven Nederlandse modeacademies staan samen in één centrale catwalk show om zich te presenteren aan de kritische modepers en industrie. Lichting is een initiatief van Amsterdam Fashion Week, HTNK fashion recruitment & consultancy in samenwerking met V&D.

Geselecteerd door het magazine Esquire als één van de meest invloedrijke mannelijke bloggers van Nederland.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: