FRANZEL Amsterdam

By  |  0 Comments

Tijdens de Vodafone Firsts Fashion Lab show presenteerde Franzel Amsterdam voor een groot publiek zijn Voorjaar Zomer 2015 collectie. De collectie is gebaseerd op kunstvormen die Eric Franzel op een eigen wijze onder de loep neemt. Door het gebruik van kunstinvloeden krijgen de kledingstukken een uiting wat de vraag oproept: Is mode een nu eigenlijk een kunstvorm? Iets wat door het grosse van het publiek nog niet zo word gezien volgens Eric Franzel.

“De show is mijn licht puntje in de duisternis die mode commercie heet, tijdens mijn show kan ik even laten zien wat mijn visie is op mode. Gehoor geven aan straat gerelateerde mode zodat de jeugd en mensen die een ‘urban’ bestaan leiden ook een plekje hebben op de mode week van Nederland”.

Het commerciële aspect van mode maakt dat mode niet volledig wordt geaccepteerd als vorm van kunst. Met de commercie in het achterhoofd begon Eric Franzel aan zijn ontwerpen. Een commercieel product niet commercieel maken en andersom. Bestaande kunst werd ontleed en kreeg een commercieel jasje om de ultieme test aan te gaan; te zien of deze meesterwerken nu ook minder kunst werden of dat het de kunst totaal geen afbreuk deed.

“De kleding van de grote mode ketens zijn misschien niet direct een vorm van kunst te noemen maar er zijn veel designers in de wereld die hun hart en ziel geven voor elke collectie en daarmee een oeuvre opbouwen die gelijk staat aan die van een ander beeldend kunstenaar”.

De vraag blijft klinken, is mode een kunst vorm ja of nee? En als de kleding geen kunstvorm is, is het dragen en stylen ervan op creatieve manier dan ook geen kunst? Franzel Amsterdam neemt je tijdens zijn VZ’15 collectie mee op zijn zoektocht naar het antwoord.  Zie hier de foto’s van zijn gepresenteerde collectie:

Mason Garments:

Voor Franzel’s eerste Vodafone Firsts Fashion Lab show is de samenwerking ontstaan met Mason Garments. Rendi Aditia maakt schoenen voor liefhebbers van luxe zonder daar de hoofdprijs voor te hoeven. Zijn schoenen zijn niet meer weg te denken uit het straat beeld. Voor deze show is de samenwerking nog meer gegroeid tot het maken van een gezamenlijk product.

TW Steel:

Naast een spraakmakende kleding collectie en schoenen van Mason Garments showden de modellen de ‘NightRider’, één van de nieuwste horloges uit de collectie van TW Steel. Het prachtige ontwerp heeft de bekende Canteen stijl van TW Steel en is ontworpen in samenwerking met het Amerikaanse toonaangevende sieraden en lifestyle merk NightRider die voor het model een prachtige bijpassende adelaar en NR symbool op de gehamerde wijzerplaat hebben ontworpen welke is vervaardig uit 1 mm dik zilver 925.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: