The Woo Brothers

By  |  0 Comments

Van het koude regenachtige weer, werden we warm verwelkomd in het knusse Asian dining restaurant Woo Bros op de Jodenbreestraat in Amsterdam. We werden door Jeabby Chaiyasat, manager van het restaurant, begeleid naar onze tafel en het concept van kleine gerechtjes samen delen werd goed uitgelegd. Van soep, vis- of vleesgerechten, gevogelte, vegetarisch tot sushi en sashimi, liep het water ons al in de mond. Wachtend om te beginnen aan deze Aziatische gerechtjes, genoten we intussen van het donkere maar warme interieur dat ontworpen is door Thijs Murré, tevens verantwoordelijk voor Lion Noir en Ludwig Zwei. Voor de inrichting is gekozen voor donker rode muren, Aziatisch antiek, chesterfields en kelim tapijten en geeft een knusse en ontspannen sfeer.

Het diner werd gestart met een uitgebreide uitleg van het op tafel gezette gerechtje, wat bij elk gerecht werd doorgevoerd. We begonnen met de tuna tartaar met gefrituurde rijst, wat zorgde voor een verassende combinatie van warm en koud. Dit gevolgd door de crispy fried softshell crab met een zachte zoetzure smaak.

Na precies de juiste pauze tussen de gerechtjes, kwam Jeabby die tevens onze voortreffelijke serveerster was van die avond, met de volgende ronde: gyoza Japanese dumplings waar de gembersmaak van overheerste en de pekingeend die klassiek geserveerd werd met flensjes. De daarop volgende ronde bestond uit de crispy lobster spring roll en mijn persoonlijke all time favorite de gestoomde coquilles.

Na deze rondes werd onze zachte sauvignon blanc ingewisseld voor een vollere chardonnay wat uitstekend aansloot bij de warme volgende gerechten. De tafel werd gevuld met witte rijst, vleesgerechten zoals saté manis en kambing, black truffle beef en alweer een verassende combinatie. Dit keer was het de gegrilde kip die werd gecombineerd met garnalen en asperges wat zorgde voor een ware smaaksensatie. Alsof dit nog niet genoeg was werden deze gerechten aangevuld met de Chinese broccoli in oestersaus en de gestoomde zeebaars.

Met een meer dan voldaan gevoel werden we na het diner naar de cocktaillounge begeleid die zich beneden het restaurant bevindt. Hier werden we verrast door een heerlijke cocktail om de avond op een passende manier af te sluiten en we een ware Woo Brothers beleving hebben gehad.

Tekst: Rachel Mailuhu

Bekijk hieronder de foto’s:

 

Geselecteerd door het magazine Esquire als één van de meest invloedrijke mannelijke bloggers van Nederland.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: