De auto die de 3-serie coupé gaat opvolgen is nu ook officieel door BMW de wereld ingestuurd, compleet met een hele stapel nieuwe afbeeldingen!

Erg veel informatie geeft BMW niet bij de foto’s. Naast wat mooi geschreven marketingtaal vermeldt het Duitse merk alleen de afmetingen van de concept, die eerder vandaag al voortijdig op internet belandde. Zoals al te zien was op de foto’s wordt hij lager en breder dan de huidige Dreier coupé. De wielbasis van de concept car meet 2.810 mm en daarmee is hij 5 cm langer dan de3-serie coupé. De spoorbreedte neemt voor met 4,5 centimeter en achter zelfs met 8 centimeter toe. De wagen zelf is met 1.826 mm 4,4 centimeter breder dan de auto die hij gaat opvolgen. Met een totale lengte van 4.641 mm neemt hij tevens in lengte toe. Voor een sportiever voorkomen zorgt een 1,6 centimeter lagere daklijn.

De 4-serie moet sportiever en exclusiever (en dus duurder) dan de huidige 3-serie coupé worden. Daarmee volgt BMW dezelfde weg die Audi in 2007 met de A5 is ingeslagen. We verwachten dat het definitieve productiemodel niet al te veel van het hier getoonde studiemodel zal afwijken. En dat is wat ons betreft helemaal geen slechte zaak. 

Bron: autoweek