De spring/summer 2013 collectie van het familiebedrijf Raafh bestaat uit klassiekers uit de mannengarderobe. Jasjes van Japans linnen in de kleuren nachtblauw en geel, gecombineerd met blauw/wit gestreepte joggingbroeken zorgen voor een ultiem shabby-chic gevoel. De collectie – bestaande uit 20 stuks met meerdere kleuropties – bevat verder T-shirts, hemden, klassieke bandplooi- en flatfront broeken en jersey vesten waarbij sterk gelet is op de materiaalkeuze en kleuren: geel, nachtblauw, ecru, off white, wit en faded blauwtonen

Raafh heeft de favorieten uit de mannengarderobe als uitgangspunt voor deze spring/summer collectie genomen. Vervolgens is er veel aandacht en zorg aan de technische uitwerking en de productie besteed. De ambachtelijke liefde voor het kledingstuk ervaar je als drager. Per kledingstuk is steeds gezocht naar de beste fabrikant binnen Europa. Zo zijn de jasjes gemaakt bij een Engels bedrijf dat gespecialiseerd is in tailoring en het maken van maatpakken.


Raafh Spring/Summer 2013 getoond door Godard Kooijman

Raafh man
De Raafh collectie biedt het comfort van ‘je favoriete trui’ met tegelijkertijd de look van een exclusief kledingstuk. Daardoor richt Raafh zich niet tot een bepaalde leeftijdsgroep maar is juist de manier waarop een man zijn kleding draagt belangrijk.  Een typische Raafh-man is een man met een zelfverzekerd, charismatisch en uitgesproken karakter.

Over Raafh
De naam Raafh verwijst naar de raaf, ‘the odd one’ onder de vogels, die net als het label een eigenzinnig karakter heeft. Achter het Amsterdamse familiebedrijf gaan zes roodharige familieleden schuil die allen een andere taak binnen het bedrijf vervullen. Zo zijn de broers, Benjamin Kooijman en Dingeman Kooijman, verantwoordelijk voor de zakelijke kant van het merk. Godard Kooijman is verantwoordelijk voor de huisstijl en de graphics. Nadine, Merin en moeder Pauliene ontwerpen de collecties. Tot slot is Pim Rutgers, tevens de enige niet roodharige van het team, verantwoordelijk voor de productie.

Raafh is onder andere in Amsterdam verkrijgbaar bij One in de Cornelis Schuytstraat, Reflect op de Honthorststraat en Look Out op de Utrechtsestraat. Daarnaast is Raafh verkrijgbaar bij Margreet Olsthoorn in Rotterdam en bij Jurc in Eindhoven. De collectie is ook online verkrijgbaar: www.raafh.com. Prijzen variëren tussen de € 35,- voor jersey shirts en € 500,- voor een jasje.