Nike geeft nieuwe betekenis aan de voetbalschoen met Magista

By  |  0 Comments

Met de nieuwe Magista presenteert Nike voor het eerst in de geschiedenis een voetbalschoen die tot boven de enkels komt en gemaakt is van Nike’s unieke Flyknit materiaal. De schoen bevat een zogenaamde Dynamic Fit Collar. Hierdoor wordt de natuurlijke beweging van de voeten, enkels en onderbenen gestimuleerd, wat voetballers steviger in hun schoenen doen staan. Doordat de Magista volledig bestaat uit de Flyknit technologie vormt de schoen nog beter naar de voet en de schoen een verlengstuk wordt van de speler. Al deze eigenschappen bevorderen het balgevoel en de controle. De Magista werd vandaag in Barcelona door Nike samen met Andrés Iniesta voor het eerst gepresenteerd aan de wereldwijde pers.

“Hoe deze schoen om m’n voeten zit… Dat is zo uniek dat ik niet eens door heb dat ik hem draag”, aldus Andrés Iniesta. “Het stelt me in staat om instinctief en met meer zelfvertrouwen de goede kant op te bewegen.”

Speciaal ontworpen voor het aanvallende spel
De Magista is het resultaat van vier jaar onderzoek in het Nike Sports Research Lab en de feedback van ’s werelds beste aanvallende spelers, waaronder Barcelona’s Andrés Iniesta en de Duitse aanvaller Mario Götze. De schoen is speciaal ontworpen voor de speler die altijd in beweging is, voortdurend de aanval opzet en het spel dirigeert. In het voetbalspel dat sneller is dan ooit, waar ruimte schaars is en razendsnelle controle wordt verwacht, ‘bevrijdt’ de nieuwe voetbalschoen de speler. Het haalt het beste in de speler naar boven, zodat hij op het beslissende moment het spel naar zijn hand kan zetten.

“Ons doel is altijd om aan de prestatie bevorderende wensen van de atleten te voldoen en om zijn of haar unieke kwaliteiten te versterken. De nieuwe Magista omarmt de geschiedenis van design en innovatie en brengt dit naar een hoger niveau,” zegt Mark Parker, CEO en President van Nike, Inc.

“Dit is geen schoen die je zomaar aan je voet hebt, deze schoen werkt samen met je voet,” zegt Phil McCartney, Nike’s Vice President van Sport Performance Footwear. “Door afleidingen en ongemakken die je aan een schoen zou kunnen hebben uit te sluiten, zijn de spelers vrij om hun volledige capaciteit en creativiteit te benutten.”

Flyknit technologie en middelhoge Dynamic Fit Collar voor optimale pasvorm
De Nike Flyknit technologie werd voor het eerst in Nike’s hardloopschoenen verwerkt in 2012 en is een unieke technologie waarbij het sterke en elastische Flywire wordt verweven tot een krachtige, maar zachte bovenkant van een schoen. Het zorgt voor een perfecte pasvorm, doordat de flexibele structuur zich aanpast aan de vorm van de voet. De Flyknit technologie geeft het gevoel van een second-skin, alsof je een sok draagt. De natuurlijke pasvorm zorgt ervoor dat er minder ruimte is tussen de voet en de bal. Tegelijkertijd geeft het wel de nodige kracht en ondersteuning.

Door de hoge Dynamic Fit Collar wordt de schoen een met de voet, waardoor de speler zich bewuster wordt van zijn bewegingen en beter kan anticiperen op het veld en op de bal. “De hoge Dynamic Fit Collar zorgt voor een betere aansluiting op de enkel waardoor de voet, enkel en het onderbeen gaan samenwerken”, aldus Phil McCartney. “Je kunt het vergelijken met een handschoen. Handschoenen beginnen ook niet halverwege je hand, maar juist bij de pols. Die overgang heb je nodig om de natuurlijke bewegingen van het lichaam niet te verstoren”, zegt McCartney.

Verbeterde controle door de 3D-knit textuur
Voor gelijkmatig contact en controle heeft de Magista 3D-knit textuur verwerkt in de bovenkant van de schoen. De Magista-speler heeft namelijk een grove textuur nodig voor meer wrijving, een strakkere dribbel en een beter schot. “Bij vorige productiemethoden waren extra lagen bovenop de schoen nodig om deze frictie te krijgen, waardoor er een grotere afstand ontstond tussen de bal en de voet, maar de Nike Flyknit heeft ons geholpen om deze textuur nu direct in de schoen te verwerken,” zegt McCartney. “3D-knit is totaal nieuw voor Nike en in het voetbal. Er zijn honderden aanpassingen geweest om het 3D-patroon precies goed te krijgen. Dit resulteert in een fantastisch balgevoel in een minimale verpakking.”

Om de voet te beschermen tegen vocht en kou is er een speciale NIKESKIN ontwikkeld, die over de Flyknit heen is geplaatst. Deze ‘skin’ is minder dan een micrometer (0.1 mm) dik en helpt de schoen te beschermen tegen water.

Ontwikkeld voor verbeterde grip
Speciaal voor de explosieve Magista-speler heeft Nike 360° beweeglijkheid toegevoegd, door middel van gespitste noppen en een Pebax® en nylon plaat. Het geperste nylon zorgt voor een zeer goede basis die steun en kracht geeft, maar is tegelijkertijd ook licht. Door dit te combineren met Pebax wordt de structuur flexibel wat de beweeglijkheid bevordert.

De Magista is vanaf 29 april beschikbaar in de voorverkoop op Nike.com en vanaf 22 mei verkrijgbaar in de Nike Store voor een consumentenadviesprijs van € 275,-.

Bekijk de foto’s:

Geselecteerd door het magazine Esquire als één van de meest invloedrijke mannelijke bloggers van Nederland.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: