OneSecPlease

New York Fashion Week krijgt nieuwe locatie

 


De New York Fashion Week, die traditioneel doorgaat in het Lincoln Center, zal naar alle waarschijnlijkheid verhuizen naar een nieuwe locatie. Dat schrijft de Britse Vogue.

Sinds 2010 lopen de modellen over de catwalk in het Lincoln Centre, maar daar kan vanaf 2017 wel eens verandering in komen. De shows zouden verhuizen naar de hallen van Culture Shed, een nieuwe locatie die hoort bij Hudson Yards, een wijk in Manhatten. Deze wijk krijgt ook een publieke school, winkels, parkruimte, hotels, appartementen en bureau’s. De kans is namelijk erg groot dat de Council of Fashion Designers of America zal kiezen voor deze prestigieuze nieuwbouw.

“Ik ben erg enthousiast over de Culture Shed,” zeg Diane von Furstenberg aan WWD. Zij is de voorzitster van de Council of Fashion Designers of America. “Het wordt een groot cultureel centrum, en ja, ook een hele mooi plek voor de modeweek.”

De verhuis zo maar liefst 300 miljoen dollar kosten. In tegenstelling tot de rest van Hudson Yards, is de Culture Shed gesubsidieerd door privé-investeerders. Het gebouw zal vier catwalks hebben, tentoonstellingsruimtes, studio’s en een groot dak. Von Furstenberg is ook betrokken bij het tot stand komen van de Culture Shed en helpt ook bij het zoeken naar financiële steun voor het project.

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

OneSecPlease © 2013 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress