Solar Weekend wederom daverend succes

By  |  0 Comments

Fotocredits: Derek Vonk

Met weer een prachtig eindritueel midden op het festivalterrein is de negende editie van het festival Solar Weekend Festival gezamenlijk afgesloten. Met 27.000 bezoekers per dag en 14.000 kampeerders was het festival voor de vierde keer achtereen uitverkocht.

Eindritueel
Omstreeks 22:30 uur verzamelde gisteren een groot deel van de bezoekers zich rondom het middendorp om daar samen hun Solar Weekend Festival weer ritueel af te sluiten en het nieuwe  Solar-jubileumjaar in te leiden. Gedurende een half uur werden allerlei fantasiedieren door de creatieven naar het indrukwekkende middenbouwwerk gedragen. Onder begeleiding van muziek, video-mapping en acrobatiek werd een immense raket gelanceerd als een Ark van Noach.

Grootste waterpistolengevecht van Nederland
Vorig jaar organiseerde Solar Weekend Festival een groots waterpistolengevecht op haar  strandcamping met maar liefst 800 deelnemers en behaalde hiermee het record ‘Grootste watergevecht van  Nederland’. Dit jaar heeft het festival het record verbroken met ruim 3.000 deelnemers met maar liefst 6.000 waterpistolen en zo’n tienduizend waterballonnen.

Nieuwe Solar-thema: Sprookje
Komend jaar heeft Solar een jubileumeditie, want het festival bestaat inmiddels alweer tien jaar. Het nieuwe jaarthema is inmiddels bekendgemaakt. Solar weekend 2014 zal in het teken staan van ‘Sprookje’. Dit thema is de insteek en inspiratie voor de inschrijvingen van alle kunstenaars en andere creatieven die mee willen bouwen aan Solar Weekend 2014. Dit jaar werkten ruim 700 collectieven en kunstenaars mee. De inschrijfperiode is nu al van start gegaan op de festivalwebsite www.solarweekend.com.

Extra dag
Dit jaar opent Solar Weekend Festival voor het eerst de deuren van de Solar strandcamping op donderdag. Een beperkt aantal kampeerders kreeg de mogelijkheid een Priority Ticket te kopen en zo hun Solar Weekend Festival te verlengen. Deze tickets waren ruim van tevoren volledig uitverkocht. Met deze tickets kregen bezoekers de kans om verkeersdrukte te ontwijken en een dag eerder hun tent op te zetten op één van de mooiste plekjes van het terrein, bij het hart van de camping.

Geselecteerd door het magazine Esquire als één van de meest invloedrijke mannelijke bloggers van Nederland.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: