Hey guys!

Ik zit helaas nog 4 weken vast aan een mijn gebroken pootje. Na twee weken geobsedeerd online schoenen shoppen (nike free verslaving) ben Ik sinds gister weer begonnen met trainen, dit onder proffesionele begeleiding van mijn top trainer Rody. Er is namelijk nog steeds niks mis met mijn boven lichaam en buik. Rody weet, ondanks dat ik geen cardio kan doen, me zwetend en puffend te krijgen na een uur trainen.

 

En dan loop je naar buiten en schijnt het zonnetje. love this weather! Echt heerlijk! Iedereen is lekker vrolijk en het is weer tijd voor een terrasje, leren jasjes, wijntjes, broodjes & borrelhapjes. Ik zat dan ook gister na het trainen heerlijk op het terras. Mensen stellen me over het algemeen veel vragen over, wat nou precies de juiste keuze is als je uit lunchen gaat of de hele dag op terras zit. Deze vraag gaat vaak nou samen met het niet willen eten van brood.

Brood?! Wij Nederlanders zijn gewend om veel brood te eten, het is makkelijk mee te nemen en makkelijk te krijgen. Je kan oneindig varrieren met brood en dat maakt het zo makkelijk. Helaas door alle low-carb dieten, die tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond ploffen, is iedereen bang geworden voor koolhydraten. Wat zijn koolhydraten?
Een koolhydraat is heel simpel gezegd energie. Het is de brandstof van het lichaam. Koolhydraten zijn suikers die worden omgezet in glucose en word opgenomen in het bloed .Zonder koolhydraten kunnen we nauwlijks leven we zouden dan heel moe en suf zijn. Een ketogenic-dieet is dan ook absoluut niet aan te raden. De rede dat alle dieten wel resultaat geven is, wanneer je een macro-nutrient mist in je voeding je vanzelf wel afvalt, je komt er alleen 3x zo hard van aan als je stopt.

Meanwhile back to the subject: Koolhydraten zijn o.a. Brood, pasta, rijst maar ook groente en fruit. De ene simpel de ander complex het verschil hier tussen? complexe koolhydraten worden minder snel opgenomen in het bloed dan simpele koolhydraten. Bij snelle opname komen de suiker te snel en in een te grote hoeveelheid in het bloed. Dit zorgt voor de zogenaamde insuline piek ( je voelt je opgewekt & druk) maar omdat je lichaam niet te veel suikers in je bloed wil hebben en de aanvulling in lever in spieren al voldoende is aangevuld, zorgt het stofje lanoline ervoor dat de suikers uit het bloed worden gehaald, waar komt het te zitten? YES BELLY FAT!!! JIPPIE!

Dus simpele koolhydraten zijn: Wit brood, witte pasta, witte rijst alles wit maar ook koek, snoep, cake. Je eet bij deze producten alleen het binnenste gedeelte van de graan alle vliesjes zijn gestript en er blijft alleen een klein product over. terwijl bij volkoren producten de hele graan is opgenomen. Daarnaast zijn frisdranken, sappen en ook alcohol een vorm van koolhydraten. Deze worden ook snel opgenomen en bestaan eigenlijk uit puur suiker. Mijn advies, donʼt drink your calories het zijn lege calorieen die ons niks leveren aan goede voedingstoffen. Heb je zin in iets fris? neem een spa rood met wat citroen, Iets warms? verse muntthee een drankje? glas rode wijn.

Complexe koolhydraten daarentegen worden minder snel opgenomen en zorgen voor een stabiele bloed suiker spiegel. Volkorenbrood (of roggebrood, speltbrood, zuurdesem) Volkoren crackers, Volkoren pasta,Volkoren couscous, Zilvervlies rijst, Zoete aardappel Brinta, Ongezoete muesli, havermout, Alle groenten en Fruit. Boordevol vezels, b- vitamines en mineralen zoals ijzer.

Als je dus op terras zit vraag dan of ze ook een volkorenvariant hebben en of je de truffel mayo naast je carpaccio mag ipv. erop. Kan je zelf beslissen of je het erop smeert.
En vraag er een lekker munttheetje bij.

Dan is er nog een tweede punt, Ik heb als 1 van mijn regels vast gesteld dat als je wilt afvallen je alleen energie moet eten als je de energie ook werkelijk gaat gebruiken. Daarom eet ik ʻs avonds na 8 uur op de bank ga zitten geen koolhydraten meer. Maar wel nog groenten (groentes zijn ook koolhydraten maar van een hele andere samenstelling dan brood en of fruit. het suikergehalte hierin is zo laag dat je meer engerie nodig hebt om het te verbranden dan dat je binnen krijgt. Groentes mag je ten alle tijde eten) noten, een bakje kwark, yoghurt een eiwitshake. Dus ik stop niet met eten ik eet alleen anders tot 1,5 voor dat ik ga slapen. Geniet van de zon!

kusjes en knuffels

 #live #love #laugh