Op zoek naar inspiratie en verschillende invloeden, is modelabel PonchoBikini voor deze Spring/Summer collectie verschillende werelddelen afgegaan. De collectie, genaamd ‘East = West’, bestaat uit een mix van bikini’s, poncho’s, kaftans en zomerse jurken. PonchoBikini heeft zich voor deze collectie laten inspireren door vier goden uit het hindoeïsme: Shiva, Ganesha, Vishnu en Lakshmi.

Naast de bekende bloemenprint uit voorgaande collecties staat het hindoeïsme in de prints centraal. De ontwerpster, Monica Vos, haalde haar inspiratie uit diverse illustraties van de vier goden. Dit vertaalde zij door naar eigen aquarel ontwerpen die terug te zien zijn op de tops en katoenen kaftans. De collectie is bedoeld voor de vrouw die haar hart opent voor al het moois van verschillende culturen. De materialen zijn afkomstig uit verschillende werelddelen. Het katoen is afkomstig uit Tunesië, Italië en Japan. Het leer dat bewerkt is met een tie-dye patroon, een verftechniek waar door middel van binden en knopen een patroon in de stof wordt aangebracht, komt uit Syrië. Het kleurpalet toont dit voorjaar een bonte mix van donkere en lichte kleuren gecombineerd met felle accentkleuren zoals oranje, groen en roze.

Over PonchoBikini
De achtergrond van ontwerpster Monica Vos – balletdanseres, fotograaf en filmproducent – is duidelijk in de filosofie van het merk terug te vinden. De ontwerpster heeft jarenlang visuele concepten voor reclamefilms en muziekvideo’s neergezet waarbij mode, beauty en styling een belangrijke rol speelden. Sinds 2010 hergebruikt Monica die kennis in haar eigen high end fashion label PonchoBikini. Opnieuw exploreert ze haar eigen creatieve grenzen. PonchoBikini is verkrijgbaar op de sunny hotspots van Europa, zoals in St.Tropez en op Ibiza. Maar ook in fashion capitals als Londen, Milaan, New York, Parijs en Tokyo. In Nederland is PonchoBikini verkrijgbaar bij onder andere Angel Basics, Buise en Stout in Amsterdam.www.ponchobikini.com.