‘’ Niet alleen een kledingmerk, maar een lifestyle’’.

By  |  0 Comments

Het nieuwe Italiaanse merk  Playlife dat net in Nederland op de markt is gebracht, heeft mij vandaag een kijkje laten nemen in hun jeugdige en frisse garderobe. Maar de kledingindustrie gaat slecht, wereldwijd. Als een bedrijf besluit om een nieuw merk uit te rollen, komt op zijn minst de vraag in je op of ze misschien ze een briljant plan hebben.

De marketing campagne van Playlife, dat zijn Italiaanse roots wil laten uitgroeien in de rest van Europa, levert in elk geval een verhaal op dat ik snap. Niet alleen kleding, maar een complete lifestyle, is het PR verhaal van het merk. De kleding van Playlife bestaat uit de door Benetton eerder verkochte merken Playlife Outdoor, Jean’s West, Anthology of Cotton en Killer Loop.

Naast de vele comfi shirts, broeken, vestjes, jurken en rokken met leuke printjes en een gevarieerde uitstraling van western & stoer tot zacht & lief, verkoopt het nieuwe merk in de winkels ook nog eens hartstikke leuke interieurspulletjes die passen en horen bij de stijl van de verkochte kleding.

Dat spreekt mij in elk geval wel aan. Ik merk dat jongeren toch vaak op zoek zijn naar een eigen stijl : Hoe aparter hoe beter! Veel Playlifekleding is gebaseerd op de ontwerpen uit de laatste decennia van de vorige eeuw maar dan met een eigen compleet vernieuwde hippe draai en dat geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor de spulletjes en zelfs het vervoer dat het merk verkoopt.

De kleding van Playlife doet mij een klein beetje denken aan een combinatie van de merken Brandy Melville, Abercrombie & Fitch en zelfs een heel klein beetje Urban Outfitters.
Maar het idee om leuke life style artikelen te verkopen die passen bij de stijl van de kleding vind ik een erg goeie zet en lijkt mij hoe dan ook veelbelovend.

Het nieuwe merk is opgericht door een van de nakomelingen uit de bekende kledingfamilie Benetton, Alessandro Benetton.
Alessandro wilde duidelijk wat meer boodschap achter het merk vermelden.
Hij heeft niet alleen gekozen voor de aparte stijl van het combineren van de kleding en spulletjes, hij heeft ook een boek geschreven met de naam ‘’A Playlife Story’’ waarbij je eigenlijk ‘’behind the scenes’’ van het verhaal achter het merk kan kijken. De Playlife winkels worden daarnaast ook nog eens helemaal ingericht op een manier die een reflectie is van zijn interesses en smaak. Dat Alessandro Benetton veel meer heeft gekeken naar wat jongeren op dit moment beweegt, komt duidelijk in de stijl van het merk naar voren.

In Arnhem is deze maand de eerste Playlife winkel in Nederland geopend. In het nieuwe jaar komen er nog meer nieuwe winkels bij in Eindhoven en Utrecht.

Leuke bijkomstigheid was dat ik de kans had om de nieuwe lijn al rijdend door Amsterdam te bekijken, in een klassieke greyhoundbus die helemaal was ingericht met Playlife items. En dat allemaal onder het genot van een lekker glaasje Scavi & Ray

Tekst: Cleopatra Boumans

Bekijk de foto’s:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: