Hans Ubbink zette vanavond met zijn winter 2013 show de lijn die hij de afgelopen twee seizoenen heeft ingezet door – en brengt een collectie die op alle fronten ‘rijk’ is. Juist in deze tijd groeit het verlangen naar producten die echt iets toevoegen en bijzonder zijn en daarmee helpen ieders uniciteit te onderstrepen. Typisch Hans Ubbink blijft de combinatie van elegantie en casual. Met als resultaat een casual collectie die luxe uitstraalt, juist bijzonder door de eenvoud.

Modern-Retro Hans Ubbink vrouw
Verwijzingen naar de jaren ‘50 en ‘30 zijn duidelijk aanwezig, maar door de eigentijdse snit en dito materialen ontstaat een heel eigen en modern beeld. Grote wijde wollen lange masculiene jassen worden gedragen over petit zijde jurkjes wat zowel vrouwelijk als stoer is. Een opvallende rode draad binnen de collectie is de romantische Engelse landschapsschildering. Als print op een zijde top of jurkje, op een stoere canvas caban of kort jasje maar ook als print op T-shirts of in de voeringen van de gewassen leren jassen. Gecombineerd met grote truien in een veelheid van bijzondere steken schept dit een rijk Engels, landelijk gevoel. Het accent ligt op de taille – zowel bij de hoge rokken alsook de broeken – en op de nek, door de diverse hals- en kraagvormen.

Glamrock Hans Ubbink gentleman
Voor de mannen is, naast de intellectuele glamrock-stijl met leren jacks, jasjes met slanke revers al dan niet in leer en slanke ‘hoog water’ broeken, de stoere gentlemen like style het meest in het oog springend. Er is een grote verscheidenheid aan jassen, strak gesneden jasjes en slanke broeken. Shirts met kleine kragen, romantisch afgeronde boorden, tapboorden, en zelfs de boorden met een pin uit de jaren ‘20 en ‘80 zijn weer terug. De strik en stropdas blijven, net als in de vorige drie collecties, een van de stijlaccenten. Maar ook het landelijke – lees casual – aspect van de gentleman komt ruimschoots aan bod. Truien, zowel slank als groot in bijzondere steken over shirts of T-shirts, overdyed katoenen broeken, jasjes en zelfs jassen onderstrepen de casual luxe look.

Materialen, details, prints en kleuren
De stoffen hebben zelfs op afstand een hoge aaibaarheidsfactor en zijn opvallend luxe. Hoogwaardige wol uit Engeland, zijde uit Portugal en de mooiste wool viscose blends uit Italië worden gecombineerd met meer exotische kwaliteiten waaronder het fijnste leer uit India. Details en accenten zoals stoffen met een lichte glans, pailletten, prints met glitter, lurex tape, fluweel van zijde en crêpe georgette zijn romantisch of verwijzen juist naar de tijd van de Glamrock. Sterke accenten zijn de digitaal bedrukte pailletten uit Japan en koordjes met pluimpjes als sluiting of als taille- en halsaccent. Het kleurbeeld brengt naast de zwarten en het donkerblauw ook wijnrood, dieppaars, diverse groenen, bruin en camel. Een van de meest opvallende dingen aan deze collectie van Hans Ubbink is de afwezigheid van gedessineerde jasjes en pakken.