Op dinsdag 16 april is het One Day Without Shoes. Op die dag vraagt TOMS de hele wereld om een dag zonder schoenen te lopen om besef te kweken hoe groot de impact van een paar schoenen kan zijn op het leven van een kind. In de afgelopen jaren gaven beroemdheden als Demi Moore, Charlize Theron, Lenny Kravitz & Donna Karan al het goede voorbeeld door een dag op blote voeten te gaan.

Wil je dit initiatief ook steunen?
Ga dan naar www.onedaywithoutshoes.com voor inspiratie, om alle laatste updates te krijgen, je aan te sluiten bij events in de buurt, of om zelf een event aan te melden. Op deze website kan je ook een handige toolkit downloaden om je eigen posters, spandoeken en stickers uit te printen. Dus roep je vrienden, familie of collega’s op en loop een dag op blote voeten!

Over One Day Without Shoes
Over de hele wereld leven miljoenen kinderen zonder het juiste schoeisel. Hierdoor worden ze elke dag blootgesteld aan infecties en ziektes. TOMS is gebaseerd op het principe dat bij elke paar schoenen dat iemand koopt, een paar nieuwe schoenen kan worden gegeven aan een kind in nood: One for One™.  Het idee van One Day Without Shoes werd bedacht als een manier om aandacht te vragen voor de noodzaak van het hebben schoenen en de problemen rond die behoefte wereldwijd. Vorig jaar werden er door middel van eigen initiatieven meer dan 3.000 evenementen in meer dan 50 landen over de hele wereld georganiseerd, waarbij mensen hun schoenen uittrokken. En was #onedaywithoutshoes wereldwijd een ‘trending topic’ op Twitter.

Vanaf april kunnen deelnemers aan One Day Without Shoes naar www.onedaywithoutshoes.comom alle laatste updates te krijgen, om zich aan te sluiten bij events in hun omgeving of om iets zelf te organiseren, om toolkits te downloaden, foto’s te uploaden en te zien wat anderen over de hele wereld doen op 16 april. Kijk ook voor meer info: www.toms.com