Het thema natuur is gekozen als basis voor de spring/summer ’13 collectie van het Deense Knowledge Cotton Apparel. Het herenlabel gebruikt uitsluitend 100% organisch katoen en doen dat uit respect voor de aarde. Dit seizoen staat ook het gevoel, de look en de pasvorm van de kleding centraal. De SS13 collectie heeft als kernwaarde: ga naar buiten en vlucht even uit de hectische wereld. De prijzen van deze collectie variëren van € 20,00 tot € 339,00.

Surfs up!

Volgens Knowledge Cotton Apparel hebben mode en natuur veel met elkaar gemeen. De natuur heeft namelijk ook oog voor detail, heeft een gelukkig aanzien en heet je altijd welkom wanneer je haar nodig hebt. Inspiratie uit de natuur is dit seizoen gehaald uit golven van de grote Atlantische Oceaan in het zuiden van Frankrijk. Hier staat goed eten, surfen en nieuwe vrienden maken centraal. Het gevoel van vrijheid en af en toe uit de hectische wereld stappen is de basis geweest voor de SS13 collectie; met deze collectie wil Knowledge Cotton Apparel de relaxte surfers sfeer uitstralen.

Mooie herinnering  

Denim van Knowledge Cotton Apparel bestaat uit 100% organisch katoen. Volgens het merk vertelt elke jeans een eigen verhaal, over hoe het gemaakt is en de inspiratie erachter. De krassen en verslijting staan voor de herinneringen achter de jeans. Het merk is van mening dat elke jeans jouw leven en verhaal reflecteert. Vanuit deze visie is naar denim gekeken. Dit seizoen brengt het merk een 5 pocket colour denim. Door design en tailering is een premium overdyed denim collectie voortgekomen. Deze collectie bestaat uit 97% organisch denim en 3% lycra met een tube fit. Elke jeans staat voor zijn eigen persoonlijkheid door kleur en wassing.

Duurzame accessoires

Dit seizoen staan ook duurzame accessoires van organisch gekleurd leer centraal. Het leer is bewerkt door het gebruik van oude technieken, met minimale impact op het milieu, die zowel duurzaam, als schoon zijn. De collectie accessoires bestaat uit een tas, een iPad hoes, telefoonhoes, portemonnee, passenhouders en keycord.

Over Knowledge Cotton Apparel
De vakkennis van een familie met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van design, innovatie en  milieubeheer gemixt met een oprechte passie voor pure kwaliteit maken het merk tot wat het is. Knowledge Cotton Apparel gebruikt alleen 100% organisch katoen voor haar ontwerpen. Dat doen ze uit respect voor de aarde, voor jou en voor zichzelf. Deze fundamentele waarden blijven tegenwoordig de basis van de bedrijfsfilosofie. Kennis zet aan tot actie en actie resulteert in respect:

Gain Knowledge -> Take Action -> Earn Respect