Mysteryland één van de groenste festivals ter wereld

By  |  0 Comments

Mysteryland is door duurzaamheidsorganisatie Julie’s Bicycle bekroond met een 3 sterren Industry Green certificering, het hoogst haalbare predicaat voor duurzaamheid binnen de creatieve, kunst-, muziek- en theaterindustrie. Het festival ontvangt het certificaat vanwege het reduceren van CO2-uitstoot, het terugdringen van de hoeveelheid restafval en de positieve bijdrage die het levert aan de omgeving rondom het festival.

Met deze bekroning wordt Mysteryland beloond voor de duurzame weg die het festival vier jaar geleden is ingeslagen. Mysteryland heeft de ambitie om samen met zijn bezoekers, leveranciers en partners het huidige duurzaamheidsbeleid de aankomende jaren nog verder uit te bouwen.

Festival Soul
Duurzaamheid is een van de belangrijkste pijlers van Mysteryland. Sustainability Manager Lyke Poortvliet: “Mysteryland stelt zichzelf bij elke handeling de vraag: is dit de meest duurzame oplossing? Er wordt daarom voor, tijdens en na het festival aandacht besteed aan diverse projecten die de ecologische impact verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. We noemen dit onze Festival Soul.”

Mysteryland Footprint
Het doel van het festival is de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden door middel van diverse projecten die betrekking hebben op de (lokale) omgeving en gemeenschap. Zo is er aandacht voor energiegebruik, heeft Mysteryland een recycleplan, is er een vrijwilligersproject in samenwerking met Stichting 10,000 HOURS en wordt er een juiste balans gezocht in het aanbod van verantwoorde voeding. Daarnaast wordt kraanwater voor alle bezoekers gratis beschikbaar gesteld.

Over Julie’s Bicylce
Het Industry Green Certificate is ontwikkeld door Julie’s Bicycle, een non-profit organisatie die zich inzet voor de verduurzaming van de creatieve industrie. Belangrijke thema’s waarnaar gekeken wordt zijn vervoer, de impact op de omgeving en het gebruik van energie, afval en water. Julie’s Bicycle certificeert aan de hand van sterren, waarbij drie sterren het hoogst haalbare is. Festivals die naast Mysteryland aan deze 3-sterren norm voldoen zijn Welcome to the Future, Shambala, Latitude en Reading. www.juliesbicycle.com

Over Mysteryland
Mysteryland is het langst lopende dancefestival ter wereld. Het festival, dat zich focust op talent, creativiteit en duurzaamheid, brengt bezoekers naar inspirerende en verrassende werelden waar alles mogelijk is. Sinds 12 jaar wordt het festival georganiseerd op het voormalige Floriadeterrein in Hoofddorp. In 2011 vond de eerste internationale editie van Mysteryland plaats in Chili. In mei 2014 organiseert Mysteryland zijn eerste editie in de USA, op het legendarische Bethel Woods terrein, waar ooit Woodstock plaatsvond. Mysteryland is een concept van ID&T. www.mysteryland.nl

Geselecteerd door het magazine Esquire als één van de meest invloedrijke mannelijke bloggers van Nederland.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: