Kim Kardashian en Charity

By  |  0 Comments

Kim Kardashian verdedigd het feit dat ze “maar” 10% van haar Ebay omzet doneerde aan het goede  doel.

“Giving comes from the heart”, verdedigd Kim Kardashian haar beslissing om “maar” 10 % van haar geveilde Ebay kleding te doneren aan de slachtoffers van Typhoon Haiyan.
De kritiek over the 33-jarige ontstond nadat Kim werd vergeleken met Victoria en David Beckham, die –in tegenstelling tot Kim- een nogal omvangrijke portie van hun garderobe doneerden aan the Red Cross Typhoon Haivan appeal.

“Ik voel me geroepen om te spreken over iets wat in mijn hoofd en hart speelt” schreef Kim op haar website.

En hou je vast mensen de tirade vol eigendunk.. Ain’t that pretty:

“Ik heb het gevoel dat ik bekritiseerd wordt voor alles wat ik doe”.. Schrijft arme Kim in een open brief gemaakt om duidelijkheid te geven aan haar charitatieve aard.

En ik doe dit omdat ik dit wil. Ik doe het omdat mijn vader mij dat heeft geleerd. Ik geef aan goede doelen en mensen over de hele wereld, en ik geef niet aan alles wat ik doe publiciteit. Dus dat mensen mij nu aanvallen omdat ik maar 10% van de omzet van mijn Ebay veiling doneer aan de mensen in de Filipijnen, raakt mij.”

En dan nog even Kim Kardashian’s selfie tutorial:

“En nog even voor de duidelijkheid”, kakelt de reality ster verder, “ik doe de Ebay veilingen maandelijks en verander de eindbestemming van de donatie van tijd tot tijd. Deze maand is het voor de mensen van de Filipijnen, afgelopen maand was het voor de Life Change Community Church.

Ik geef 10% van al mijn verdiensten aan liefdadigheid, niet alleen via de Ebay veilingen.

“En voor het geval je het je afvraagt.. Die 10% donatie komt na aftrek van de Ebay plaatsingskosten, de vergoedingen na het einde van de veiling, winkelvergoedingen, Paypal vergoedingen etc”

Ondertussen is het moraal van het verhaal uiteraard: Kim heeft een “dikke huid “ gekregen door alle kritiek. “Ik kies er gewoon niet voor om mij te laten beïnvloeden door negativiteit en om er vervolgens door verteerd te worden. “

Oh en that “Giving comes from the heart”, natuurlijk..

Tekst: Claudia Steendam

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: