Hong Kong Citytrip

TRAVEL | door Lars Tibben

Vorige week vertrok ik samen met David richting Hong Kong om de mooiste plekjes van de stad te ontdekken. Ik was nog nooit in Azië geweest, dus was heel benieuwd wat mij te wachten stond. Wij vlogen met Cathay Pacific naar Hong Kong, een vlucht van ongeveer 11 uur. Daar keek ik wel een beetje tegen op om 11 uur lang stil te zitten. Eenmaal in het vliegtuig was ik verrast. Het entertainment systeem stond vol met leuke films en kon ook nog mijn iPad aansluiten om mijn eigen films op het scherm af te spelen. Meer beenruimte dan gemiddeld en mijn stoel kon ik ver genoeg kantelen. De 11 uurtjes vlogen voorbij.

Vijf dagen in Hong kong. Wat gaan wij doen? Online hadden wij al een aantal leuke plekken gezien, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

- Victoria Peak
Wil je het beste uitzicht over Hong Kong? Ga dan naar Victoria Peak. Met de tram gingen wij 552 meter omhoog om op het hoogste punt van het eiland te komen. Dit is het meest bezochte attractie van Hong Kong. Jaarlijks komen hier meer dan zeven miljoen bezoekers. De tram alleen al is een enerverende ervaring.

- The Big Buddha
Tian Tan Boeddha is de grootste zittende bronzen Boeddha in de open lucht. Deze toeristische attractie mag je echt niet overslaan. Met de metro gingen wij naar metrostation Tung Chung. Vanaf daar met een kabelbaan richting The Big Buddha. Een van de grootste attracties is het beklimmen van de 268 treden van de trap naar het beeld.

Tip: Koop je tickets voor de kabelbaan online, scheelt je weer 2 uur wachten in de rij. (http://www.np360.com.hk/en/)

- Symphony of lights
Elke avond om 20.00 begint er een fantastische lichtshow die een kwartier duurt. Vanaf 18 gebouwen schijnen fel gekleurde lichten en lasers en tegelijkertijd wordt er vuurwerk afgestoken. Met de metro gingen wij naar metrostation Tsim Sha Tsui om te genieten van het spektakel.

- Mong Kok en Yau Ma Tei
Hong Kong is verdeeld in twee delen, het eiland en het vaste land. Op het eiland wonen veel internationale mensen en op het vaste land kom je bijna alleen maar chinezen tegen. Op het vaste land liepen door de wijken Mong Kok en Yau Ma Tei. Hier genoten wij van de chinese cultuur. Allemaal leuke markten met chinese producten. Als je echt chinees wil eten, bezoek dan één van deze wijken.

Zie hieronder het filmpje van de attracties waar wij zijn geweest:

Shoppen en eten in Hong Kong:

In Kong Kong zijn er honderden winkels en restaurants, maar waar kan je nou het beste shoppen en eten? Wij zochten het voor jou uit en hebben het vastgelegd op beeld. Helaas was het niet mogelijk om in alle winkels te filmen.

In de wijk Causeway bay bezochten wij de winkels van bekende internationale merken, zoals Off-White, A.P.C., Comme Des Garçons en Maison Kitsuné. Naast deze merken zijn er veel lifestyle stores met een breed aanbod met lokale en internationale merken.
Tip: Neem vooral een kijkje bij Juice, I.T en Gum Gum Gum. 

Wij gingen natuurlijk ook op zoek naar denim winkels. Op het vaste land vonden wij de winkels Take 5, Houses en Benny’s Store. Hier kwamen wij de mooiste denim merken van over de hele wereld tegen. Veel denim merken uit Japan.

Na een paar dagen noodles en andere Chinese specerijen hadden wij wel zin in iets anders. Via een tip van Hong Kong expert Leroy Aznam van Commedesleroi kwamen wij bij YardBird terecht. Kip, kip en nog eens kip. Alle gerechten op de kaart zijn gemaakt van kip. Het interieur van YardBird ziet er geweldig uit en hier komen alle hippe vogels uit Hong Kong. De editors van de populaire site Hypebeast komen hier ook vaak een hapje eten.

Op aanraden van de manager van Yardbird gingen wij de burgers van The Butchers Club testen. Eerlijk, dit zijn de beste burgers die wij ooit hebben gehad. Je hebt naast de normale burgers, ook een geheim menu. Dit menu bestaat uit allemaal verschillende burgers en formaten.

Bekijk hieronder de video van al deze leuke hotspots:

Wil jij binnenkort ook naar Hong Kong? Vanaf Schiphol vliegt Cathay Pacific rechtstreeks naar Hong Kong. Check de website voor meer informatie, www.cathaypacific.nl

 Comments:Lars Tibben

Geselecteerd door het magazine Esquire als één van de meest invloedrijke mannelijke bloggers van Nederland.

FACEBOOKINSTAGRAM
Sorry:

- Instagram feed not found.