5 top apps voor reizigers

TRAVEL | door Lars Tibben | 22-08-2014

 

Je gaat op reis en je neemt natuurlijk je smartphone mee. Van welke apps moet je je telefoon zeker voorzien? Alle hier genoemde apps kun je downloaden in zowel de App Store als in Google Play. Bovendien zijn alle apps ook gratis

1. Google Goggles

Met Google Goggles heb je niet langer een reisgids nodig tijdens je vakantie. Je schiet gewoon een foto van het object waar je meer over wilt weten en Google doorzoekt zijn enorme database en presenteert je vervolgens de zoekresultaten. Maak bijvoorbeeld foto de van de fresco’s in een kerk en Google vertelt je alles. De app kan ook teksten vertalen, dus richt je camera op je menukaart en je weet zeker dat je straks niet voor verrassingen komt te staan.
Android – iOS: ingebouwd in Google Search app.

2. Jetlag Rooster

Leuk zo’n vakantie ver van huis, maar door de jetlag loop je de eerste dagen vaak rond als een zombie. Natuurlijk is er tegenwoordig ook een app die je helpt je biologische klok te verzetten. Je vult eenvoudigweg wat vluchtinformatie in en er rolt een op maat gemaakt plan uit de app om je voor te bereiden op je reis door de tijd. Het schema vertelt je hoe laat je het beste kunt gaan slapen en op welke tijden je het beste wakker kunt zijn, wanneer je in het donker of in het licht moet zitten en wanneer je het beste melatonine in kunt nemen en in welke dosis. Laat die vakantie maar komen!

Android – iOS

3. WiFi Finder

Even ontkoppelen van het internet tijdens je vakantie kan heel fijn en rustgevend zijn, maar op een gegeven moment wil je toch even je mail checken en je facebookstatus updaten. Helaas zijn de roaming kosten vaak gruwelijk duur in het buitenland en ben je tijdens je reis vaak heel wat kostbare tijd kwijt aan het zoeken naar een Wi-Fi spot. De Wi-Fi Finder app bespaart je deze moeite en scant je omgeving op Wi-Fi spots. Je kunt de resultaten ook filteren op locatie als je bijvoorbeeld specifiek naar een hotel of café met Wi-Fi zoekt.

Android – iOS

2. Postagram

Natuurlijk zit je moeder bij iedere reis te wachten op een teken van leven. Een kaartje in de brievenbus is altijd een leuke verassing, maar het kopen van een kaartje schiet er weleens bij in. Met Postagram ben je van dit probleem verlost. Je maakt een foto vanuit de app of selecteert een foto uit je fotoalbum, Facebook account, instagram of andere cloud service voor je kaart, schrijft er een leuk persoonlijk boodschapje bij, et voilà. Je kaartje wordt bij Postagram uitgeprint op dik glanzend papier en de foto van ca. 7,5 bij 7,5 cm die naast je persoonlijke bericht verschijnt, kan uit de kaart gedrukt worden en op het dressoir worden geplaatst. Binnen twee tot vijf werkdagen ligt het kaartje bij je ouders op de mat.

* De app is gratis, het versturen van een kaartje buiten de V.S. kost $1.99 en is alleen te betalen met creditcard.

Android – iOS

NavFree

Iets wat iedereen een keer gedaan moet hebben: koop een mooie oude rammelbak waar je met al je vrienden inpast en ga daar waar de wielen jullie brengen. Mocht je de weg naar huis niet meer kunnen terugvinden, download dan de NavFree app. NavFree is een gratis, spraak gestuurde navigatie-app waarbij je offline gebruik kunt maken van verschillende kaarten.

Android – iOSComments:Lars Tibben

Geselecteerd door het magazine Esquire als één van de meest invloedrijke mannelijke bloggers van Nederland.

FACEBOOKINSTAGRAM
 Time for some Sunday Breakfast.. #TheUrbanites #lifestyle #TheRoastRoom #Amsterdam #mrporter
 @nipponvisual maakt leuke pins voor op je jas, shirt, pet, tas of wherever (lees meer: link in bio) #pins #onesecplease #blog
 In turijn voor de lancering van de nieuwe fiat 500 #masterpiece #fiat500 #turijn #italie