De relaunch van Fila THE CAGE

FASHION | door Lars Tibben

In de jaren ‘90 was FILA een grote speler in de basketbal categorie met hun succesvolle signature modellen gecreeërd voor NBA sterren als Grant Hill en Jerry Stackhouse. Echter, afgezien van deze succesverhalen, was de meest geliefde basketbalschoen overduidelijk THE CAGE.

Het originele ontwerp van THE CAGE (1993) doorbrak de grenzen op het gebied van innovatie en design in basketbal sportsgear. Dit in combinatie met de traditionele FILA elegantie stuurde de FILA Basketbal collectie direct in een compleet nieuwe richting. Het revolutionaire aan het ontwerp van THE CAGE was het stuk rond de enkel, de ‘kooi’, die ervoor zorgde dat basketbalspelers hoger konden spingen, ‘to soar’ was de key.

De relaunch voor Spring Summer 2016 van THE CAGE, ruim 20 jaar na de eerste introductie, is een direct gevolg van het zoeken naar een schoen met een sterk verhaal en een grote rol in de geschiedenis van FILA. THE CAGE speelt niet voor niets de hoofdrol in de revival van de rijke basketbal historie van FILA. Louis W. Collon (Director of Heritage & Lifestyle Product): “So I wanted this shoe to be a story leader in the resurgence of the history of the brand.”

De SS16 release van THE CAGE is een chunky streetball sneaker, verkrijgbaar in vijf kleuren: crème, donkerblauw, wit, zwart en rood, voor zowel mannen als vrouwen. Uiteraard is de sneaker met zijn tijd meegegaan wat terug te zien is in het design en de nieuwste technologieën zijn toegepast. FILA heeft o.a. het revolutionaire enkelstuk geüpdatet met een comfortabel ‘Memory Foam’ enkelstuk.

THE CAGE is beschikbaar vanaf november 2015 in geselecteerde sneakerstores door heel Europa.Tags:

Basketballfilasneakerthe cage

Comments:Lars Tibben

Geselecteerd door het magazine Esquire als één van de meest invloedrijke mannelijke bloggers van Nederland.


FACEBOOKINSTAGRAM
Sorry:

- Instagram feed not found.