EXCLUSIEF: Backstage bij Janice

EXCLUSIEF: Backstage bij Janice

FASHION | door Lars Tibben | 18-04-2013

Het vastleggen van de wintercollectie 2013-2014 “Noir Royal” van Janice voor zijn nieuwe campagne.

Noir Royal wordt gekenmerkt door het gebruik van zwart aangevuld met offwhite en kersenrood. De ontwerpen tonen geraffineerde details en zorgen voor een chique uitstraling. Janice laat met deze collectie zien waar hij in uitblinkt, jasjes en jurken! De stoffen zijn dan ook van de beste kwaliteit en de ontwerpen zorgen dat het silhouet van de vrouw er goed in uitkomt. Tijdens de shoot vertelde Janice mij dat de knopen van de jasjes vintage zijn. Het idee dat een knoop een tweede kans krijgt om te stralen op een jasje geeft Janice het gevoel van bestemming.

Crew:
Modefotograaf Allard Honigh zocht naar de geschikte locatie en sfeer voor de schoot. Hij vond deze in het Lloyd Hotel in Amsterdam waar een “ouderwetse” tegelmuur van een badkamer als achtergrond fungeerde.

Make up en haar werd verzorgd door Xelly Cabau van Kasbergen. Haar inspiratie kwam uit Vogue Paris november 2008, heel clean en lekkere knallende rode lippen. Het haar simpel in een lage staart en een gaasje als masker maakte dat het geheel goed paste bij de collectie van JANICE.

Model was Nadia Palesa Poeschman, presentatrice/actrice en vriendin van Janice.

De styling werd verzorgd door Janice en mij. Op de set heerste een geweldige vibe. Om jullie dit te laten ervaren, heeft fotografe Melody Lieftink de gehele dag foto’s geschoten en Lars Tibben van de shoot onesecplease.com een video gemaakt. De vragen die ik tijdens de shoot aan Janice heb gesteld zijn hieronder ook te vinden.

Enjoy it Edwin

Credits : Tekst / Edwin Goudens van den Handel
Foto’s / Melody Lieftink
Video / Lars Tibben van OneSecPlease

Wat is de signature look van Janice Couture ? Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Het is altijd draagbaar en uitgewerkt. Ik hou van hoogwaardige kwaliteit stoffen en het heeft altijd kleine details

Waarom ben je voor vrouwen gaan ontwerpen?
Mijn moeder gaf nooit niets om kleding tot ik haar ging kleden. Daardoor groeide haar zelf vertrouwen en dat gaf mij een goed gevoel. En vrouwen worden meer gelukkig van kleren dan mannen.

Je collectie heet “Noir Royal” wat is het verhaal daarachter?
Mijn oma was een prachtige Joodse vrouw en altijd gekleed in het zwart. De kleur zwart is voor Nederlandse vrouwen een fijne kleur om te combineren en ik heb in deze collectie geen consessies gemaakt als het gaat om de kwaliteit van de stoffen

Wat was jouw grootste uitdaging bij het ontwerpen van deze collectie?
Een collectie te maken die niet heel groot is, maar wel heel goed uitgewerkt en trouw zijn aan mezelf. Met zwart durf ik daarbij veel meer, dan doe ik dingen die ik in kleur NOOIT zou doen

Waar haal jij je inspiratie vandaan in het dagelijks leven?
Mijn gelukshormoon!!! Inspiratie zit hem in kleine dingen. Ik hou heel erg van oude foto’s en fotolijstjes en daarnaast speelt mijn inmiddels overleden oma nog steeds een grote rol.

Hoe ziet jouw ontwerp proces eruit, van idee naar product?
Lang en chaotisch…! Ik wil het perfect hebben en dat kost tijd, maar vooral heel veel moeite

Wat voor leuke plannen komen er nog aan?
CORTINA!!! Mijn eerste commerciële samen werking is een feit, samen met een groot fietsenmerk ga ik onder hun naam een Capsule collectie (kleine collectie) uit brengen.

Wat is jou lijfspreuk?
Never under dress!

Lars Tibben

Geselecteerd door het magazine Esquire als één van de meest invloedrijke mannelijke bloggers van Nederland.


FACEBOOKADS

Sex legs Image Banner 300 x 600 2

INSTAGRAM